Website hosting en domeinnaam

shutterstock_119911057Wat is hosting?

Website hosting is het beschikbaar stellen van een stuk schijfruimte op een server. Een server is een computer die continu met het internet verbonden is, waarop informatie van de website op geplaatst wordt. Zo’n afgebakend stuk schijfruimte, met alle bijbehorende diensten en beheermogelijkheden, noemen we een hosting account.

Domeinnaam

Aan een website op een hosting account kan vervolgens een domeinnaam worden gekoppeld. De domeinnaam eindigt altijd met een extensie zoals .nl .eu .shop etc. Door een domeinnaam te koppelen aan hosting kun je applicaties draaien die je kunt gebruiken. Een bekende applicatie is bijvoorbeeld WordPress, waarmee je een website kunt bouwen.

Ik wil meer informatie voor de hosting van mijn website

  Vul onderstaande formulier in, dan wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veelvoorkomende termen bij hosting

  Wat is schijfruimte?

  Schijfruimte is de hoeveelheid opslagruimte, die u tot uw beschikking heeft. Deze hoeveelheid schijfruimte wordt in MBs (megabyte) of GBs (gigabytes) uitgedrukt. Deze ruimte gebruikt u voor de pagina’s, plaatjes en multimedia op uw website.

  Wat is dataverkeer?

  Elke keer dat een webpagina op uw website bezocht wordt, wordt de inhoud gedownload naar de computer van de bezoeker. Het downloaden van webpagina’s en bijvoorbeeld plaatjes genereert dataverkeer van en naar uw hosting account.

  Wat is een MySQL database?

  MySQL is het meest gebruikte database-systeem op het internet. Met een database en bijvoorbeeld PHP achter uw website, kunt u snel en veilig gegevens opslaan en bewerken. Databases zijn onmisbaar in moderne interactieve websites.

  Wat is FTP?

  FTP wordt gebruikt om bestanden zoals teksten en afbeeldingen te uploaden naar uw website.

  Wat zijn PHP, Perl en Python?

  PHP, Perl en Python zijn een aantal programmeertalen die zeer geschikt zijn voor het ontwikkelen van interactieve en dynamische websites. PHP is op dit moment de meest gebruikte programmeertaal voor websites.